ESTRUCTURA I COORDINACIÓ ACADÈMICA
Volem millorar l'experiència formativa de l'estudiantat i docent del PDI, facilitant la coordinació i avaluació de les matèries i competències i adequant les càrregues lectives per a totes les titulacions del centre
01
Coordinació vertical i horitzontal efectiva. Comissions acadèmiques.
A les comissions acadèmiques volem fomentar el debat i la reflexió com a part del procés de millora contínua de les titulacions. Així mateix, volem promoure la coordinació entre assignatures de cada titulació de grau i màster. Per això, farem una revisió del funcionament de les comissions acadèmiques i proposarem un programa de treball definit, planificat i regular en el temps que permeti que les comissions acadèmiques puguin fer efectiva la coordinació horitzontal i vertical de les titulacions.
Conjuntament amb els coordinadors i coordinadores de grau i màster es determinaran quines són les dependències entre assignatures (matèries) fent publiques a PDI i Estudiantat aquestes depèndències a fi de facilitar la tutorització i la matrícula.

02
Revisió i actualització de continguts de les titulacions

Conjuntament amb els/les responsables de les titulacions es proposa fer una revisió de les guies docents per tal de detectar desviacions respecte les competències recollides en les memòries de verificació, i també solapaments de continguts entre graus i masters o entre especialitats dels masters. Així mateix, aquesta revisió també ha de servir per estudiar la possibilitat d'adaptar les matèries/assignatures a les noves necessitats de la societat com ara l'ús d'eines de la Intel·ligència Artifical (IA) dels titulats i titulades.
Volem una docència on l'activitat als laboratoris sigui un dels segells distintius dels graus i màsters de l'escola. Uns laboratoris dotats amb els recursos necessaris per oferir una formació de qualitat que fomenti l'enginy i la creativitat.
03
Metodologia d'aprenentatge, reavaluació i avaluació competències
Estudiarem l'eficàcia dels actuals mecanismes de reavaluació de les assignatures de grau i màster i proposarem millores, si s'escau.
Volem fer una revisió de la metodologia d'aprenentatge i d'avaluació de les competències transversals (i adaptació d’aquestes a la definició dels resultats d’aprenentatge) en totes les titulacions, i proposarem un sistema d'avaluació unificat d'aquestes competències per a totes les titulacions.


04
FORMACIÓ DUAL
Estudiarem la possibilitat d'introduir mencions en Formació Dual en alguna de les titulacions de l'ESEIAAT, especialment en els màsters, després de fer una avaluació d'altres experiències a la UPC com el Màster Universitari en Enginyeria de l'Aigua de l'Escola de Camins o d'altres universitats com la UdL i la Universidad de Mondragón.
05
Revisió càrrega crèdits TFE
Estudiarem, conjuntament amb els responsables de les titulacions, la possibilitat de reduir les càrregues creditícies dels treballs de final d’estudis (TFE) de les titulacions amb major càrrega, amb l’objectiu d’ afavorir la participació de l’estudiantat en l’optativitat d’escola o en programes de mobilitat.


06
Equivalència hores de docència i PAD
Avaluarem l’equivalència entre les hores de docència i els punts d’activitat docent per totes les assignatures dels graus i màsters i es vetllarà perquè sigui homogènia en totes les titulacions del centre.
07
Revisió processos de matrícula
Volem proposar una revisió dels processos de matrícula, per assegurar que els grups de matrícula estiguin ben dimensionats, especialment en els grups de pràctiques, per garantir la qualitat docent i la seguretat del nostre estudiantat.
